hirdetés

Zseniális szolgáltatással rukkolt elő a Belügyminisztérium. Simán lekérdezhetjük pár kattintással, hogy hány büntetőpontunk van. Így már sokan elkerülhetik azt a kellemteltséget, hogy a sok szabálytalanság miatt elbukják a jogosítványukat.

 

Kellett már ez a büntetőpontos netes szolgáltatás nagyon. Mi is sokszor hallottunk olyan esetet, hogy sokan bukták a jogsijukat az összegyűlt 18 büntetőpont miatt, s esélyük sem volt arra, hogy egy önkéntes persze fizetős továbbképzéssel csökkenthessék ezen kellemetlen pontok számát. MInden képzéssel 3 pont mínusz érhető el. Eddig az érintettek vagy kaptak értesítést vagy nem 15 büntetőpontnál, hogy baj lesz. Mi találkoztunk már olyannal, hogy nem kapott semmit, mert vagy elköltözött, vagy külföldre ment, és nem jelentették be a lakcímváltozást.

Nos az új alkalmazás gyógyír lehet mindenkinek. Így ügyfélkapuval, telefonos kóddal, videós és eSzemélyivel történő azonosítás után lesznek díjmentesen elérhetők az adatok.

A Belügyminisztérium az eljuttatott közleményében írt arról, hogyan lehet elérni a díj- és illetékmentes adatszolgáltatást az interneten keresztül.

A személyhez kötött lekérdezést központi azonosítás után lehet megkezdeni ügyfélkapus belépéssel vagy telefonos azonosító kóddal, eSzemélyi-okmánnyal, videótechnológián keresztül tudjuk igazolni magunkat.

A lekérdezéshez a Magyarország.hu oldalon a Közigazgatás, Jog témacsoporton belül az Adatkezelés, adatszolgáltatás felületet kell kiválasztani, majd ott a Tájékoztatás a közúti közlekedési előéleti pontokról ügytípust kell kiválasztani. Ezután szükséges az elektronikus azonosítás, majd az Ügyintézés indítása gomb megnyomásával az eredmény azonnal megjelenik. Az ügyintézés illeték- és díjmentes.

 

(CsT)