hirdetés

Kémfotók kerültek ki az orosz elnök, Putyin leendő új verdájáról. Két év múlva lesz ugyan az első hivatalos jelenése az orosz elnöki konvojnak, elsőként a terepjáró kifejlesztésével végeztek – most indul majd a tesztelés.

orosz elnöki verda

A duble13 zártkörű Instagram-fiókban bukkantak fel az orosz elnöki konvoj számára készülő terepjárónak a fényképei, amelyeken már a sorozatgyártásra alkalmas változatot látjuk – azonban még van bő két év addig, amíg ténylegesen megindul a gyártás. Csak a következő, 2018-as elnöki beavatáson kerül bevetésre az új elnöki limuzin, addigra készítik el a kíséretet biztosító konvoj járműveit is, amelyek között az itt látható terepjáró, illetve csapatszállító buszok is lesznek. Mindegyik jármű azonos moduláris alapra épül majd, a hajtásukról a Porsche Engineering által fejlesztett V8-as és V12-es biturbó erőforrások gondoskodnak, és magánemberek is megvásárolhatják majd az autókat – de ők nem kapnak páncélozást.

Közös vonása lesz az autóknak a fényszóróban elhelyezett három darab LED-es menetfény, amelyek az orosz nemzeti színekben – fehér, kék, piros – világítanak majd.

(Forrás: Automotor)