hirdetés

A Honda inkább csak elégedett, mintsem elragadtatott azzal a folyamattal, amin a McLarennel dolgoztak együttműködve 2016-ban a Forma–1-ben.
forma 1 alonsoA japán gyártó folyamatosan fejlődött ebben az évben a katasztrofális 2015-ös visszatérése után a Forma–1-be, habár a McLaren-Honda küzdött, hogy lépést tartson az irammal otthon, Suzukaban. A Honda Forma–1-es főnökét, Yusuke Hasegawát kérdezték, hogy mi a véleménye arról a folyamattól és fejlődéstől, amit a márka vitt véghez 2016-ban.

– Nem mondhatnám, hogy el vagyunk ragadtatva. Inkább csak elégedettek vagyunk – mondta a japán, a francia Auto Hebdo magazinnak. Hasegawa elismerte, hogy a 2015-ös katasztrófa és a Yasuhisa Araitól való átvétel után ezen az éven volt a nyomás.

– Nincs eszközünk arra, hogy megmérjük a nyomást – mondta –, de nyilvánvalóan nagyon nagy. Először nagyon ideges volt a légkör, de most, köszönhetően a fejlesztéseknek, sokkal jobb. Volt néhány buzdító eredmény, úgyhogy most több motivációt érzünk, mint feszültséget, és ez teszi a különbséget – mondta Hasegawa.

A Honda legnagyobb nyeresége 2016-ban, az energetikai hasznosítás területén volt. A rendszerük ugyanis a versenytársaik szintjén van, és némely tekintetben még azokénál is sokkal jobb. Azonban a belső égésű motor még mindig gyengébb az éllovasokétól. A Honda azonban a hátrelévő versenyeken azt várja Alonsóéktól, hogy el kellene jutniuk az időmérő végső szakaszába, és pontot kell szerezniük.