hirdetés

Egy Jeep Renegade orrát házasították össze egy 1,8 méter hosszú platóval a gyári mérnökök, az eredmény Comanche névre hallgat.

Jeep® Comanche Concept

A nyolcvanas években egyszer már elkövetett ilyet a Jeep márka, akkor a Cherokee nevű modell volt az alapja a Comanche nevű pick-upnak, jelen esetben pedig a Renegade – nem keverendő a Jeep alkotása a Fiat Toróval, amely szintén önhordó karosszériás pick-up ezen a padlólemezen.

A gyári mérnökök egy sportváltozatot vettek alapul az átépítéshez, ami azt jelenti, hogy 2,0 literes, 170 lóerős turbódízel van a motortérben 9 fokozatú automatikus váltóval párosítva, a karosszéria csak az A oszlop előtt maradt változatlanul. Nem egyszerűen pick-upot, hanem rögtön vászontetős platós kisteherautót készítettek, és nemcsak a tetőt vágták le, de még a fejtámlákat is eltávolították. Megnövelték a hasmagasságot, a 16 colos felnikre 32 colos BF Goodrich All Terrain T/A abroncsokat szereltek, és csörlő is került az első lökhárítóba, szóval a terepjárásnak csak az szab határt, hogy az ember nem akar felborulni a Comanche-sal, hiszen a szélvédőkereten kívül semmi nem védi az utasokat.

(Forrás: Automotor)