hirdetés

Tanulmányként mutatták be a Chevrolet Beat Activ nevű szabadidő-autós körítésű minit, az Essenti nevű lépcsős hátú modell már szériaváltozat.

chevy beat

Nálunk legutoljára Chevrolet Spark néven forgalmazták azt az ötajtós miniautót, amelyet Indiában Beat néven lehet megvásárolni. Hamarosan várható a felfrissített megjelenésű változat, és az új orrot rögtön szabadidő-autós körítéssel, Beat Activ néven előlegezik meg az indiai közönségnek. Ezzel együtt pedig leleplezték a teljesen egyedi megjelenésű, 4 méternél rövidebb lépcsős hátú karosszériát, amely Essentia néven kerül majd a szalonokba.

Az utastérben egyedül a színvilággal variáltak, a sötét és világosszürke műanyagok közé még rikító zöld betéteket is elhelyeztek szép számmal. Azt nem árulták el, milyen motor hajtja a Chevrolet Beat Activot.

Az Essentia esetén mindössze annyit mondanak, hogy az ugyanarra a padlólemezre épül, mint a Beat, tehát ugyanazt a technikát találjuk majd a lépcsős hátúban is, mint az ötajtósban. Ez 1,2 literes benzinest (78 LE/106 Nm) és 1,0 literes, háromhengeres turbódízelt (57 LE/143 Nm) jelent. Amíg a Beat Activ kifejezetten fiataloknak készül, az Essentia inkább a konzervatív vásárlókat célozza, ennek megfelelően a szériaváltozatban visszafogottabb lesz majd az utastér színvilága.

A második félévben várható az Essentia nevű lépcsős hátú modell megjelenése a Chevrolet indiai márkakereskedéseiben, a Beat-frissítés is nagyjából ezzel egy időben lesz megvásárolható, az Activ megjelenései csomag 2017 előtt nem várható.

(Forrás: AM)