hirdetés

Van baj az autósokkal Debrecenben. Nemcsak idegesek de még verik is egymást. Egy koccanásos baleset végződött nemrég pofozkodással és bokszolással, ráadásul a megvert sértett még rokona is volt a dühöngő autósnak.

 

A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki balesetet okozott, majd rátámadt a vétlen gépkocsivezető rokonára. Az eset 2021. december 1-jén, 18 órakor a vádlott ismerőseivel együtt autóval közlekedett Debrecenben. Előtte haladt a sértett felesége által vezetett személyautó. Egy útkereszteződésben kialakított gyalogosátkelőhely előtt figyelmetlenségéből adódóan a férfi nekikoccant az előtte haladó autónak.

A sértett a vádlott gépjárműve mögött haladt, és miután észlelte a balesetet, kiszállt és odament a férfihoz. Közöttük hangos szóváltás alakult ki, a férfi ingerült hangnemben beszélt a sértettel, és annak feleségével, majd a helyszín közelében a sértettet nyitott tenyérrel arcon ütötte. A sértett gyalogosan el akarta hagyni a helyszínt, azonban az elkövető követte, megpróbálta újra megütni, de a gépkocsiban vele utazó ismerősei lefogták és megakadályozták abban, hogy újra rátámadjon.

A sértett a bántalmazás következtében az arcán 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, és a könnyű testi sértés vétsége miatt kérte a férfi büntetőjogi felelősségre vonását.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az utcán tartózkodó, az azt észlelő személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét nem tagadó vádlott ellen garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A könnyű testi sértés vétsége vonatkozásában a járási ügyészség a vád képviseletét átvette.

A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki.

( Balu)