hirdetés

Van, ahol a drágább prémiumból, máshol a hatósági áras benzinből fogyott ki egy-egy OMV-töltőállomás szombaton. Bár várták a tankerket de azok nem érkeztek meg. Az osztrák benzinkút hálózat bajba került, mert a schwechati finomítót nem sikerült időben újraindítani.

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki kormányinfón azt mondta, hogy a jelenlegi helyzet nem lehet felelősen azt mondani, hogy az ellátás száz százalékban biztosított, de a magyar embereknek nincs miért aggódniuk, hiszen ha kell, a stratégiai tartalék felhasználásával hónapokon, fél éven, vagy akár egy éven keresztül is elkerülhető a hiány.

A cég egyelőre nem válaszolt erre, hogy miért fogyott ki több benzinkútjuk is néhány üzemanyagfajtából. Feltehetőleg a MOL kamionja vannak túlterhelve.

Mint ismeretes az osztrák tulajdonú vállalat azért került nemrég nehéz helyzetbe, mert schwechati finomítója egy baleset miatt hosszabb leállásra kényszerült, így a tartalékon kívül ők is csak a Moltól tudnak üzemanyagot vásárolni.

 

( Balu )