hirdetés

Állítólag a MÁV új emeletes vonatjain rendkívül hideg van, nincs fűtés. Az utasok így panaszkodnak, morgolódnak. A hibás szerelvényekről tud a MÁV a probléma megoldásán pedig dolgozik a svájci gyártó a Stadler, bár mivel a magyar kormány az orosz járműépítővel parolázik és kedveskedik, így mi nem csodálkozunk, hogy a svájciak picit morcosak most.

 

Az utasok majd megfagynak, nagykabátban, kapucnit felhúzva ülnek az új emeletes MÁV vonaton – közölte egy olvasó, a Vác-Budapest közötti 30-40 perces útjának tapasztalatairól.

Az olvasónak az ellenőr azt a tájékoztatást adta , hogy azért nincsen fűtés az új emeletes vonaton, mert meghibásodott a klímaberendezés. Ez a probléma a kalauz szerint már a vonat augusztusi üzembe állítása óta így van, persze nyáron ez nem okozott akkora gondot. Az olvasó viszont azt mondja, most már 16-18 fok körüli hidegben ülnek az utasok.

Mekerestük a MÁV illetékeseit is.

A MÁV tud a problémáról, ennek a megoldása a a gyártó Stadler feladata. Tájékoztatásuk szerint, pedig ebben az esetben ez már folyamatban van – reagálta a MÁV.

Azt nem tudni mikorra várható a probléma megoldása. A MÁV felhívta a figyelmet arra, hogy a KISS emeletes vonatok jelenleg csak próbaüzemben közlekednek Magyarországon.

Tény kérdése, hogy Magyarországon rendkívül kevés az olyan szakember, aki a vonatok építésére szakosodott. Sajnos a magyar álam nem biztosít szakembereket és a magyar-orosz vonatos közösködés sem lendít nagyot ezen a problémán, mert az orosz szakemberek nem ismerik az európai szabványokat, így a vonatokon lévő elektromos berendezések beszerelése is gond ez orosz partnereknek.

(Csákány )