hirdetés

Az eső ma is gondokat okozott . Több helyen pincéket öntött el a víz Budapest környékén a vasárnapi viharos időben, akárcsak szombaton. Sok helyen az utak járhatatlanná váltak, mert a víz sehova sem folyt el.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta: elsősorban Pilisszentivánról, Pilisvörösvárról és Solymárról riasztották a tűzoltókat a mai napon. A fővárosi hivatásos tűzoltóknak és az érintett települések önkéntes tűzoltóinak jellemzően a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű esővíz miatt kellett beavatkozniuk. A leggyakrabban kertekbe, pincékbe befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget a tűzoltóktól, de több helyen kidőlt fákat is el kell távolítani.

Szombaton Budapesten több kerületben is járhatatlanná váltak az utak, mint a XIII. kerületben vagy épp a XV.kerületben. A víz sehova nem tudott elfolyni, ami több mint érdekes és felvet pár kérdést a csatornákkal és vízelvezetőkkel kapcsolatosan, hogy azok tényleg rendesen lettek-e kivitelezve. Volt ahol az autók szó szerint elmerültek a vízben. a fent említett városrészekben

 

(Cs.T.)