hirdetés

Ónos eső miatt sárga figyelmeztetést adtak ki több megyére is. A hegyekben pár centi hó is eshet, és egyes részeken viharos szélre kell számítani.

 

onos-esoPéntek éjjel hidegfront érkezik, ami esőt, záport, északon ónos esőt, fagyott esőt hoz magával – írta az Időkép.

A következő időszak bővelkedik majd frontokban, ezért egyre többfelé kell csapadékra számítani, az éjszakai fagyok miatt kialakulhat ónos eső, fagyot eső is. Több mm-re számítanak az előrejelzés szerint, ami vastagabb jégpáncélt képezhet az úton, növényeken. Ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat négy északi megyére is citromsárga figyelmeztetést adott ki.

Szombaton több területen havazásra is készülni kell, a magasabb helyeken 1-2 cm hó is hullhat. Délután csökken a csapadék, de ekkor délen lehetséges havas eső, hó, ónos eső vegyesen. Az északnyugati szél főként a Dunántúlon és a középső tájakon támad fel. Északkeleten 1-4, máshol 5-10 fokot mérhetünk kora délután.

Vasárnap és hétfőn erősen szeles, változékony, de alapvetően enyhe időre van kilátás, majd egy hétfőn érkező hidegfront mögött lehűlés veszi kezdetét.

A reggeli, délelőtti órákban az északnyugati szelet a Dunántúli-középhegységben viharos (55-65 km/h) lökések kísérhetik – írta a met.hu.