hirdetés

A jelenleg nem működő repülőtéri, 100E jelzésű buszjáratra szóló, korábbi fura jegyértékesítése miatt nyomoz, azaz vizsgálódik Budapest Főváros Kormányhivatala.  Az ügy kezd érdekessé válni, hisz a BKK felügyelő bizottságának elnöke a Gyurcsány kormány volt belügyminisztere Draskovics Tibor. Nagy kérdés eljut-e az ügy feljelentésig, nyomozásig és végül vádemelésig és, ha igen lemond-e Draskovics ? Hisz neki mint a cég működését ellenőrző FB elnöknek dolga lett volna, hogy a fura jegyvásárlási lehúzást észrevegye és megszüntesse a jogsértést, szerintünk legalábbis egy Fb elnöknek ez is dolga.

 

A BKK a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a Deák Ferenc tér között közlekedő, 100E jelzésű járatát a koronavírus-járvány miatt nem üzemelteti, ennek ellenére a vonaljegyeket hónapokon át továbbra is értékesítette, azok megvásárolhatók voltak a jegyautomatákból és a mobiljegy-alkalmazáson keresztül is.

A BKK a közelmúltban közölte, megszüntette a jegyvásárlási lehetőséget, a fel nem használt jegyek árát július óta kérelemre visszatérítik vagy azokat visszaváltják az ügyfélszolgálataikon.
Úgy tudni, az utasok 16 ezer jegyet vásároltak a nem létező járatra, amellyel a fővárosi fenntartású BKK 14 millió forintos kárt okozott a vásárlóknak.

A BKK korábban arról számolt be, hogy a 100E közlekedésének leállásáról tavasszal tájékoztatták az utasokat, de mivel a leállást rövid időre tervezték, továbbra is lehetett elővételben jegyet váltani a járatra.

A BKK vezetése ezután azt is hangoztatta, hogy a jegyautomaták átállítása súlyos plusz költségeket jelentene.
Vitézy Dávid azonban ezt cáfolta, mondván a rendszert ő vezette be és a szerződésben benne van, hogy a szolgáltató köteles ingyenes elvégezni a kért módosításokat, azaz megcáfolta a Fővárosi Polgármesteri Hivatalhoz tartozó közlekedési céget és annak elnökét Draskovics Tibort.

Budapest Főváros Kormányhivatala közölte, az eljárás az után indult, hogy a kormányhivatal fogyasztóvédelmi főosztályára közérdekű bejelentés érkezett. Adatszolgáltatásra kötelezték a BKK-t, a közlekedési társaságnak választ kell adnia a többi között arra, hogy hol és milyen módon hívták fel a közlekedők figyelmét a járat szüneteltetésére, a járat megszüntetése óta hány jegyet értékesítettek összesen, illetve milyen intézkedéseket tesz a BKK, hogy a megvásárolt vonaljegyek ellenértékét visszafizessék a fogyasztóknak.

Nem jártak a BKK-hajók sem, de azokra is lehetett jegyet venni, április óta 78 felnőtt és 37 gyerek utazási jogosultságot adtak el – ismertette a társaság a szombati közleményében. Közölték akkor azt is, hogy a társaság elismeri a felelősségét, a fel nem használt jegyek eladásából származó 14 millió forintot visszatérítik a vásárlóknak, illetve jótékony célra fordítják.

A BKK természetesen meg is találta az ügyek felelősét és azonnal ki is rúgták a szerencsétlen kis csinovnyikot.

A BKK elleni vizsgálat eredményét kíváncsian várjuk és azt is lesz-e feljelentés,  rendőrségi nyomozás  a fura jegyeladások miatt és kiváncsian várjuk, hogy vajon a Gyurcsány kormány volt belügyminiszterét Draskovics Tibort meghallgatják-e és lesz-e  vádemelés . Más esetben biztos lenne.

(Turcsányi)