hirdetés

Cáfolja a Budapesti Közlekedési Központ, hogy mintegy 60 járatot érintő járatritkítási csomagot vezetne be szeptembertől, hogy évi mintegy 100 millió forintot spóroljon. Sőt állításuk szerint az iskolaszezonban mintegy 200 járművel több közlekedik majd, mint most.

szendvics bkk

A Budapesti Közlekedési Központ cáfolta azokat a híreket, miszerint szeptembertől jelentős jártatritkításra készülne Budapesten. Az egyik hírportál szerint ugyanis így akart 100 millió spórolni a cég. Azonban kiderült, nemhogy csökkennek a járatok számai, hanem épp ellenkezőleg, nőnek. A sulikezdés miatt 200 busszal több fog közlekedni, mint általában.

A BKK nem készített elő és nem vezet be szeptembertől járatritkítási csomagot, sőt, folyamatosan fejleszti a közösségi közlekedési infrastruktúrát és a szolgáltatás színvonalát – írta közleményében a BKK, megemlítve éppen aktuális beruházásukat, a fonódó villamoshálózat peronjainak átépítését.

A Rákóczi úton közlekedő autóbuszjáratok is ismét a nyári szünet előtti tanítási időszakra érvényes járatsűrűség szerint közlekednek – folytatta a BKK, megemlítve, hogy amúgy folyamatosan vizsgálják az utasforgalom alakulását, és az igények változásának megfelelően alakítja a szolgáltatást.

(Forrás: Origo–Esti Újság)