hirdetés

Hiába lett beharangozva, hogy le lesz zárva szinte az egész belváros , a dunai bomba csak nagy nehezen lett meg. A tűzszerészek délelőtt nem találták a Dunában azt a robbanótestet, amelyről egy civil búvárcsoport tagjai tettek bejelentést korábban a rendőrségen. Később találtak bombát a folyóban, de nem világos, hogy arról a szerkezetről van-e szó, amelyről a civil búvárok bejelentést tettek.

 

0njktkqTURBXy9iYzA2YmQ2OWZhNzkyMjRlNjVlMzg1ZjgzNDkyMjdjMC5qcGVnkpUDADDNDrLNCESTBc0DFM0BvAKedd délután már nem kell forgalomkorlátozásra számítani az Erzsébet-hídnál. A tűzszerészek találtak egy robbanótestet a Dunában, de annak beazonosítását csak szerda reggel kezdik meg – közölték kedd délután a tűzszerészek.

A tűzszerészek szerdán a beazonosítás után döntenek arról, hogyan és mikor emeljék ki a bombát a Dunából.

Az esetleges útlezárásokról, forgalomkorlátozásokról, kitelepítésekről az ígéretek szerint időben tájékoztatják majd a Budapesten élőket.

A rendőrség hétfő este közölte, hogy bombát találtak a Dunában, emiatt kedden az Erzsébet híd környékén forgalomkorlátozások várhatóak, valamint egy meghatározott területen a házakat is kiürítik. Kedden délelőtt aztán nem történt semmi, mert nem találták a robbanótestet a tűzszerészek.

A bombáról korábban egy balesetnél segédkező civil búvárcsoport tagjai tettek bejelentést a rendőrségen és koordinátákat is megadtak hozzá. Utóbbiak alapján körülbelül harminc tűzszerész kereste a szerkezetet egy hajóról. A kutatást nehezítette, hogy az érintett szakaszon a Duna mélysége kétszerese az átlagosnak. A folyó sodrása erős és a látótávolság a „nullával” egyenlő, vagyis a búvárok csak tapintással tudtak tájékozódni. Azt feltételezik, hogy egy 100 kilogrammos második világháborús szovjet légibomba lapulhat a Duna mélyén.