hirdetés

Majdnem megvolt. Michelisz Norbert végig vezetett, de az utolsó körben a svéd Thed Björk megelőzte, így második helyen végzett a túraautó-világbajnokság kínai versenyének első futamán.

michelisz-xMichelisz Norbert a második rajtkockából indult a sanghaji verseny első futamán, és simán lerajtolta a mellőle rajtoló Filippit, majd a kanyarban Chiltonnal szemben is megvédte az első helyet.

Az előnye már több mint egy másodperc volt Michelisznek, amikor Filippi és López ütközése miatt bejött a safety car, amely összerázta a mezőnyt.

A biztonsági autó kiállása után Chilton sokáig tartotta magát a második helyen, ami jól jött a 60 kilós büntetősúllyal versenyző Michelisznek, de aztán Björk és Muller is megelőzte az angolt, és megkezdték a 3 másodperccel vezető magyar pilóta üldözését.
Björk és Muller is gyorsabbnak tűnt Michelisznek, aki jól védekezett, de az utolsó egyenesben a svéd el tudott menni mellette, megszerezve ezzel a Volvo első győzelmét.
A nagy harcban Björk és Michelisz autója összeért, és a magyar versenyzőnek leszakadt a lökhárítója, az esetet a második futam után vizsgálják ki.

A második menetet Michelisz a kilencedik helyről kezdte, de ezen nem tudott javítani, sőt, ketten is megelőzték, így 11. lett, vagyis nem szerzett pontot. A futamot a már világbajnok argentin Lopez nyerte Muller és Bennani előtt, vagyis három citröenes állt a dobogón.

Összetettben Lópezt már nem lehet utolérni, 361 pontja van, Muller 235-tel a második, a 190 pontos
Michelisz pedig 14 pontra van a harmadik Monteirótól.