hirdetés

Korábban leselejtezett sebességmérőket kezdtek el újra használni a rendőrség a jelöletlen autóiban. Az eszközök hitelesítve sincsenek így bármiféle bírság kiszabása nem igazán szabályos és törvényes.

sebességmérésMiután kiderült, hogy új módszerrel, észrevehetetlenül is traffipaxoznak a magyar rendőrök civil rendőrautókból, most az is kiderült:nincs hatályos hitelesítési engedély azokra a régi típusú traffipaxokra, amelyeket a rendőrség az elmúlt hetekben kezdett újra használni.

A 24.hu azt írja: a közutakon cirkáló civil személyautóiban levő sebességmérőket évekkel ezelőtt leselejtezték, mert az országos Véda-hálózattól eltérően nem képesek online továbbítani a gyorshajtókról készült videofelvételeket.

Az aktuális magyar előírások szerint az alkalmazott traffipaxoknak képesnek kell lenniük arra, hogy az adatokat valós időben online kapcsolattal továbbítsák a rendőrség központi feldolgozó rendszerébe, ezen kívül azt is biztosítaniuk kell, hogy a felvételt utólagosan ne lehessen módosítani.

Ezek az újra szolgálatba állított traffipaxok viszont nem ilyenek.

A police.hu oldalán közzétett videofelvételekből egyébként az is jól látható, hogy a régebbi technológia komoly képstabilizációs problémákkal küzd.