hirdetés

Lassan megnyílik a Mazda Classic múzeum. A németországi Mazda-forgalmazó segítségével méltó helyre költözik az Auto Frey márkakereskedés tulajdonában lévő gyűjtemény.

mazda múzeum

Az augsburgi Auto Frey Mazda márkakereskedés az évek során 140 autóból álló gyűjteményt épített fel, és most az autógyár segítségével méltó helyre költözik a kiállítás. Egy ipari műemléknek számító vasúti raktárat újítanak fel, ahol több mint 1500 négyzetméteres területen 60-70 autót lehet majd megcsodálni.

Emellett lesz egy 640 négyzetméteres csarnok is, ahol rendezvényeket lehet megtartani, ehhez csatlakozik egy újonnan, de a régi épületek stílusában felépítésre kerülő 270 négyzetméteres szárny, ahol étterem és Mazda Classic üzlet is lesz majd. Nemcsak Mazda-rajongókat, de más márkák kedvelőit-klubjait is szívesen várják majd a létesítményben.

A Wankel-motoron és az azzal szerelt járműveken lesz a fő hangsúly, például egy ilyen autószállító pick-up és egy Parkway Bus is ki lesz állítva. Ezeken kívül még rengeteg olyan autó is látható lesz, amelyeket hivatalosan soha nem forgalmaztak Európában. A nyáron nyitja meg a kapuit az Európában egyedülálló Mazda-gyűjteményt felvonultató Mazda Classic Museum.

(Forrás: AM)