hirdetés

Kemény választ ad Tarlós az elmeszelt busztenderre. Azonnali intézkedésre kérte a BKV-vezért a főpolgármester, ha bármiféle kétség merül fel az utasbiztonsággal kapcsolatban. Márpedig kétségek folyamatosan vannak az 3-as metrónál, így ne lepődjünk meg, ha leáll pár napra majd a metró.

3-as-metro-indexKemény hangú levelet írt a főpolgármester a BKV vezérigazgatójának, amelyben az áll, hogy ha a 3-as metró utasbiztonságával kapcsolatban bármiféle szakmai vagy szakértői kétség merül fel, baleset- vagy életveszélyről érkezik jelzés, haladéktalanul intézkedjen a járatok leállításáról– értesült az Index.

Emellett Tarlós István felszólította Bolla Tibort az utasbiztonsági ellenőrzések sűrítésére és az ellenőrzések kontrolljára. A portál tudomása szerint a levélben az is szerepel, hogy a BKV-vezér a járatok leállításához minden politikai támogatást megkap a városvezetéstől.
A levél azután született, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság szerdai határozatával megsemmisítette a 3-as metró buszos pótlására kiírt tendert, ami miatt tovább húzódhat a metróvonal égetően fontos felújítása.