hirdetés

Szabadlábon védekezhet az a 20 éves gyömrői férfi, aki az M3-ason elütött majd magára hagyott egy gyalogost. A tragédia várható volt, hisz ezen a szakaszon a leállósávból, sima sávot csinált a közlekedési hatóság, ami az erre nem sokat közlekedőknek vagy épp az itt sétálóknak alig tűnhet fel. Feltehetőleg Kata veszte is ez lett.

 

m3 cserbenhagyásNem kezdeményezte az ügyészség annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki szerdán elütött, majd magára hagyott egy nőt az M3-as autópályán. A gyanúsított kezdő sofőr így távozhatott az őrizetből, és szabadlábon védekezhet.

Mint ismeretes, a 25 éves Katát néhány perccel azután ütötték el, hogy egy Tankcsapda-koncertről hazafelé tartva egy parkolóban összeveszett barátjával, majd kiszállt a kocsiból és gyalog indult el az M3-as kivezető szakaszán Budapest felé. Ekkor csapták el a fiatal lányt. A baleset következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

Kata nem tudhatta, hogy itt a leállósávot, ahol elindult Pest felé, a közlekedési hatóság egy ideje megszüntette. Feltehetőleg azért mert hihetetlen dugók voltak a kevés sáv miatt a csúcsforgalomban, persze ezen közlekedési káoszok most sem sokkal csökkentek.

A budapesti nyomozók szerdán fogták el a gyömrői sofőrt, aki a gázolás után segítségnyújtás nélkül továbbment. A baleset közben letört az autó visszapillantó tükre, amely alapján a rendőrök azonosították a járművet, majd a lefoglalt kamerafelvételek alapján a sofőrt is hamar beazonosították.