hirdetés

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, „túl korai lett volna még bedobni a törülközőt” Daniil Kvyat pályafutásával kapcsolatban, ezért is maradhat 2017-re is a Toro Rossónál az orosz.
kvyat-red-bullAz ifjú versenyző a Spanyol Nagydíj előtt volt kénytelen távozni a Red Bull Racingtől, teljesítményével ugyanis nem voltak megelégedve. Az energiaital-gyárosok azonban kiálltak Kvyat mellett, és lehetőséget adtak neki a Toro Rossónál arra, hogy összeszedje magát.
Bár az azóta eltelt 14 versenyen az orosz mindössze 4 pontot szerzett, a Toro Rossónál mégis helyet kapott a 2017-es szezonra.

– Ez a helyes döntés – mondta Christian Horner. Daniil nehéz éven van túl. A tavalyi év után az önbizalma csorbát szenvedett, és keményen dolgozott azon, hogy újraépítse önmagát. Egy 21-22 éves versenyző esetében még túl korai bedobni a törülközőt. A helyes döntés az volt, hogy adunk neki még egy esélyt. És élni fog vele.

Horner elismerte, ő is szerepet játszott abban, hogy a Red Bull meghosszabbította Kvyat szerződését.

– Én is konzultáltam ez ügyben, és azt javasoltam, hogy tartsák meg őt.

A Red Bull csapatfőnöke mindazonáltal kijelentette, Kvyatnak és Sainznak sem nagyon lesz lehetősége arra, hogy rövid időn belül a Red Bull Racinghez kerüljenek. – Pár évig ez most nem opció, mert foglaltak a versenyzői üléseink.