hirdetés

Szombaton újabb két motorversenyző halt meg a Man TT nevű országúti versenyen, amely így összesen öt halálos áldozatot szedett az idén. Minden motoros csak dögcédulával indulhat el és csak akkor, ha a végrendeletét leadja a szervezőknek.

MAN TT

Összesen öt motoros halt meg már idén az Isle of Man nevű országúti versenyen. Szombaton egy korábbi győztes, az 58 éves Ian Bell halt bele az oldalkocsis motorjával elszenvedett balesetbe, míg a 32 éves Andrew Soar a normál futamon veszítette életét. Bell a fiával, Carllal versenyzett, aki sértetlenül megúszta a bukást.

Korábban szintén egy napon halt meg edzésbalesetben Paul Shoesmith és Dwight Beare, míg Dean Martin május 28-án, a versenyre való készülés közben vesztette életét.

A Man TT a világ legveszélyesebb versenye, egészen egyszerűen azért, mert itt halnak meg a legtöbben. A Man TT-n kőkerítések, templomok és szakadékok mellett, kanyargós hegyi országúton száguld a mezőny minden évben. A mezőny nagyjából 200 km/h-s átlaggal teszi meg a 360 kilométert, de a résztvevők sokszor 300 fölött repesztenek.

Ezen a versenyen van a legtöbb halálos baleset, az áldozatokról pedig külön Wikipédia-oldalt vezetnek, a versenyzők dögcédulával indulhatnak csak el, az újoncoknak pedig kötelező végrendeletet megírniuk.