hirdetés

Picit olyan passatos és audis lett az Aeolus A9-es. A kínai PSA-Dongfeng nagyautója bemutatkozott, amely hamarosan Citroën C6-osként is megvásárolható lesz.

citron c6

A kínai Dongfeng autóipari konszern a PSA résztulajdonosaként hozzáfér a franciák legújabb fejlesztéseihez, és ez fordítva is igaz. Ennek megfelelően, amikor a PSA nagyméretű padlólemezére felépítették a Dongfeng Number 1elnevezésű luxusautót, a kínaiak úgy adják vissza a kölcsönt, hogy Citroën C6-osként, némileg átrajzolt orral és farral is megvásárolható lesz majd az újdonság.

A francia nagyautó leleplezésére még pár napot várnunk kell, azonban a kínai eredetit már most is megismerhetjük. A Dongfeng az Aelous márkája alatt, A9 néven dobja piacra az autót, amelynek vonalvezetése erősen hasonlít az Audi limuzinokra, és nem véletlenül lett nagyobb a szám a csomagtérfedélen, mint a német vetélytársnál.

Eleinte csak a PSA-fejlesztette 1,8 literes benzines turbómotorral kínálják majd az autót, amelynek se a teljesítményét nem árulták még el, és igazából a belső teréről se közöltek még fényképeket, csak a műszeregységet ismerjük – ami akár változtatás nélkül mehetne egy Peugeot 508-asba. Szóval ugyanez az autó lesz majd az új Citroën C6-os is, annak azonban látványosabb (teljesen LED-es) fényszórót és hátsó részt rajzolnak a francia márka formatervezői, és várhatóan az elektromos hátsó tengely segítségével lesz belőle virtuális összkerékhajtású hibrid is. Egyik autó exportját se tervezik, úgy számolnak, a kínai piac felszívja majd a teljes Aeolus A9- és Citroën C6-gyártás mennyiséget.

(Forrás: AM)