hirdetés

Lezárták az utat a salzburgi Obertauern sícentrum felé. Ez azt jelenti, hogy közúton nem lehet bejutni a településre, valamint elhagyni sem lehet az üdülőfalut.

 

hóhelyzetBajban vannak az Obertaurenbe rekedt turisták. Se ki, se be nem lehet menni a síparadicsomból a sok hó miatt. Igaz egy konvoj elindulhatott ma a településről.

 

A helyi illetékesek elmondása szerint tegnap este óta 40-80 centiméter hó hullott a környéken, amelyhez a mai nap folyamán további 15-20 centimétert várnak emiatt a B99-es út járhatatlan és veszélyes.

A településen rekedt vendégek azonban kaptak egy esélyt arra, hogy elhagyják a települést, illetve bejussanak a településre. Ma 15 órakor konvoj indul Obertauernből kifelé, és ezzel egyidőben az ellentétes irányból Untertauernből Obertauern felé befelé-mondták a helyi illetékesek. .

A lavinabizottság két dologra hívja fel a figyelmet. Ez az egyetlen esély ma elhagyni a települést, illetve bejutni a településre. Miután a konvoj célba ért holnap reggelig ismét lezárják az utat. Az Obertauernbe induló autósoknak kötelező a hólánc, illetve az összkerék-meghajtású autóknak a téli gumi.

Ausztriában most nem egyszerű közlekedni, több település is el van zárva a külvilágtól, valamint vannak megközelíthetetlen síterepek, mint pl. Hochkar már két napja. Jelenleg kb. 50 helyen zártak le utakat lavinaveszély miatt.