hirdetés

Leállt a Suzuki gyár New Delhiben. A biztonsági kamerák segítségével szúrták ki, hogy bejutott az üzembe egy veszélyes vad. 36 óra után sikerült elcsípni a hívatlan leopárdot.

suzuki gyárKábítólövedékkel tették ártalmatlanná azt a leopárdot, amelyik helyi idő szerint csütörtök reggel tévedt be a Maruti Suzuki egyik indiai gyárába a Delhihez közeli Manesar városában. Ez a legnagyobb autógyár az országban, ahol évente közel egymillió kocsit szerelnek össze.

Miután észrevették a nagymacskát, a biztonsági őrök hamar elhagyták és lezárták az óriási üzemet. A reggeli műszakra érkező sok ezer munkás kénytelen volt odakinn várakozni, amíg tucatnyi vadőr és vagy ötven rendőr eredt a leopárd nyomába, hogy becserkéssze.

Az óriási területű gyárban másfél napba telt, mire sikerült meglőni az állatot. Ehhez két élő kecskét és nyers húst is vittek az épületbe, hogy előcsalogassák a ragadozót.

Az esetről beszámoló BBC munkatársát a hatóságok arról biztosították, hogy az állatnak nem esett baja: orvosi vizsgálat után visszaengedik majd a természetbe.

A vadállatok és az emberek egyre gyakrabban kerülnek egymás útjába Indiában: a többi között az elefántoknak, tigriseknek, leopárdoknak folyamatosan zsugorodik az élőhelyük, így mind gyakrabban fordulnak meg emberlakta környéken.

Az országban 12-14 ezer leopárd él, naponta átlagosan egyet megölnek közülük.