hirdetés

Újabb trükkös tolvajokra csaptak le a rendőrök, akik az értékes katalizátorokra szakosodtak. A kamaszokból álló banda autókat bérelt és azokból egyszerűen kiszerelték az értékes portékát, de végül lebuktak.

 

Egy autómegosztó cég diszpécsere tett bejelentést a rendőrségre, hogy az egyik kölcsönzött autójuk GPS-jele szerint a jármű már huzamosabb ideje egy Illatos úti autószerelő telephelyén áll – olvasható a rendőrség honlapján.

A fővárosi rendőrök a bejelentést követően kivonultak a telephelyre, ahol a – korábban a feltételezett elkövetők által bérelt – kocsit katalizátor nélküli találták meg. A helyszínen a rendőrök elfogták a gépkocsit bérlő és az alkatrészeket kiszerelő két budapesti férfit és egy fiatalkorú társukat, akiket a IX. kerületi rendőrkapitányságra előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki.

A 28 éves H. Máté, a 19 éves K. Márton budapesti lakosok és 17 éves társuk beismerték, hogy már korábban is béreltek három személygépjárművet, amelyekből szintén kiszerelték, illetve kivágták a katalizátorokat és a részecskeszűrőket azért, hogy azokat értékesítsék.

A nyomozók a lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott személyeket őrizetbe vették, illetve előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

(Turi)