hirdetés

Sztrájkba léptek a belga vasutasok. Csökkenteni akarják a masiniszták pihenőidejét, ami kiverte a biztosítékot. Az SNCB belga állami vasúttársaság vonalain hétfőn este 10 órától kedden éjfélig munkabeszüntetést tartanak, ezalatt a belga vasút vonatközlekedésében vonatkimaradásokra, késésekre kell számítani, illetve néhány vonat rövidebb útvonalon közlekedhet – hívja fel a figyelmet a MÁVINFORM.

belga vasutasok

A közlemény szerint az utasok a nemzetközi jegypénztárakban válthatják vissza vagy érvényesíthetik más időpontra menetjegyüket. Akinek Belgiumba, illetve Belgiumon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegye van, lemondhat az utazásról. A MÁV-Start a Magyarországon váltott jegyek árát – ez esetben az ülőhelyjegyeket is –, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatéríti, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet.

Aki nem mond le az utazásról, jegye záradékolásáról szükség esetén külföldön gondoskodhat. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik – írják. A belga vasutasok a pihenőidejük csökkentéséről szóló munkáltatói tervek miatt sztrájkolnak, azaz náluk is életbe léptek a megszorítások.