hirdetés

Lánctalpra cserélte kompakt szabadidőjárműve kerekeit a Nissan. Csinált már ilyet a japán cég, csak kisebben. Nem titkolt célja a japánoknak meghódítani Amerikát a lánctalpakkal. 

nissan tank

A Nissan tavaly ilyenkor mutatta be a Juke Nismo lánctalpas kiadását; a hómezőkre termett jószágnak csodájára járt egész Európa. Persze a Juke, bár ott is forgalmazzák, valójában túl apró az észak-amerikai piacra. Télből és hóból viszont nekik is kijut bőven, ezért a Nissan a héten Kanadában, a Montreali Autószalonon bemutatta Rogue Warrior típusát.

A Rogue az X-Trail észak-amerikai kiadása. 170 lóerős, 2,5 literes benzinmotorja CVT váltón keresztül hajtja a négy kereket, illetve jelen esetben a négy lánctalp meghajtógörgőjét. Az autót természetes környezetében: 40 centi szűz hóban mutatta be a Nissan, amint játékosan felkocog egy 30 fokos sípályán.
Az autó egyenként 76 centi magas, 122 cm hosszú, 38 centi széles lánctalpakon fut. A legnagyobb elérhető sebesség 100 km/óra, letaposott hóban akár 45 fokos emelkedőn is felmegy, szabad hasmagassága 58 cm.