hirdetés

Reszkethetnek az autósok, vége a rohanásnak Budapesten. Egy tervezet szerint a főutakon 50km/h-val, míg a mellék útvonalakon 30 km/h órával lehet majd közlekedni, ha mindezt a főpolgármester is elfogadja. Tény, hogy ezzel Budapest a kerékpárosok városa lenne.

 

Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely állítólag hamarosan elfogadhat egy olyan előterjesztést, amely azt javasolja, hogy a jelenlegi 70-es sebességhatárokat a gyorsutakon csökkentsék 50 km/órára, a nem főutakon pedig egységesen 30 km/óra legyen a legnagyobb megengedett sebesség Budapesten.

A fővárosi közgyűlés április 29-én tárgyalná a forgalomkorlátozást, jobb levegőt, illetve a biztonságosabb közlekedést szolgáló tervezetet, de a járvány miatt a főpolgármester nem hívja össze a közgyűlést, hanem maga dönt az előterjesztésekről, miután egyeztetett a képviselőcsoportok vezetőivel.

A sebességhatár csökkentése mellett az előterjesztés többek között javasolja még az átmenő forgalom által használt menekülő útvonalak megszűntetését, a sávok szűkítését, járdaszintre emelt gyalogos átkelőhelyek és közösen használt útfelületek kialakítását, valamint a kerékpáros úthálozat fejlesztését is.