hirdetés

Már autót is nyomtatnak. 3D-nyomtatással is lehet karosszériát készíteni a Honda VDP alapjára, ami így tökéletes reklámhordozó is lehet, azon kívül, hogy  simán alkalmas utazásra is.

nyomtatott-hondaMég 2013-ban mutatta be a Honda a Micro Commuter EV nevű minimálautóját, amelyet a VDP (Variable Design Platform) nevű alapra építettek fel. Az új Kabuku nevű jármű is ezt használja, ennél azonban a külső karosszéria-elemeket 3D-nyomtatással készítették. A megoldás lényege, hogy a céges vásárlók (ételfutár) nemcsak matricával tudják a saját arculatukhoz alakítani a járművüket, de annak egész megjelenése egyedi lehet.

A Honda a 3D-nyomtatásra specializálódott Kabuku céggel közösen készítette el a prototípust, amelyet a CAETEC-2016 nevű szakmai kiállításon mutatott be, ahol rögtön azt is elmondták, hogy még kezdeti szakaszban tart a technológia, és még évekre van szükség ahhoz, hogy megfelelően alacsony áron lehessen nyomtatni karosszéria-elemeket. A Honda VDP padlólemeze acélcső vázat jelent, amibe 20,4 lóerős villanymotort és akkumulátorokat szerelnek, és ez már karosszéria nélkül is képes haladásra.