hirdetés

Sokan a szezon egyik meglepetésének tartják a Ferrari finn pilótáját, elsősorban Sebastian Vettelhez hasonlítva. Honfitársa, Hakkinen bevallotta: nem is számított ilyen jó teljesítményre tőle.
kimiLegjobb szezonját futja Kimi Raikkönen, mióta 2014-ben visszatért a Ferrarihoz – annak ellenére, hogy a csapat idei produkciója összességében messze elmarad a tavalyihoz képest. A finn a szezon első felében négyszer is felállt a dobogóra, és bár az Osztrák Nagydíj óta ez nem sikerült neki
(csapattársának, Sebastian Vettelnek is csak egyszer), stabil pontszerzőként, negyedik-hatodik helyen zárja a versenyeket.

Maga Raikkönen a fejlődést a kisebb részletekkel magyarázza, „amelyek nagy hatással lehetnek a köridőre”, hozzátéve, hogy az őt körülvevő szűkebb csapatban történt változások is fontos szerepet játszanak. A 2017-ben is Ferrarinál maradó 37 éves finn teljesítménye jó benyomást tett honfitársára, Mika Hakkinenre is.

Pozitív meglepetést okozott, ahogyan Kimi teljesít Sebastianhoz képest – idézi a thisisf1.com 1998 és 1999 világbajnokát. Bár Vettel, aki hosszú ideig mögötte állt, végül megelőzte csapattársát a pontversenyben, Hakkinen szerint elsősorban nem ez alapján kell megítélni teljesítményüket:

Mindenki a szezon összességét és győzteseket szokta nézni. De ha külön vizsgáljuk a versenyeket, az látható, hogy Kimi legyőzi a négyszeres világbajnokot.

Raikkönen négyszer, Vettel hatszor állt idén a dobogóra. A pontversenyben a negyedik-ötödik helyet foglalják el, úgy, hogy mindössze kilenc pont a különbség köztük: ugyanez a differencia 2015 végén 128 egység volt.