hirdetés

Kora délutánra megélénkült a forgalom az M1-es autópályán az osztrák határnál Ausztria irányába. A várakozás 13 óra körül már közel egy óra volt.Aki Auzstria felé tart az nyugodjon meg, ha több kilométeres sor vár rá.

hegyeshalom xA húsvéti négynapos hétvége után lehetett rá számítani, hogy a határátkelőknél mind a belépő, mind a kilépő irányba fokozódik majd a forgalom. Úgy tűnik azonban, hogy többen jöttek haza külföldi munkából az ünnepre, mint amennyien pihenni utaztak külföldre. 

Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy hétfő félután egy órakor már 3 kilométeres kocsisor torlódott fel az M1-es autópályán Hegyeshalomnál Ausztria irányába –  közölte a rendőrség. A sztrádai határátkelőnél egy, az 1-es főútnál fél órát kell várakozni a határnál.

A horvát határnál Udvar – Dubosevica átkelőnél van hasonló várakozási idő, illetve Letenyénél is kell egy félórás várakozásra számítani a belépő oldalon. Ukrajna felől Záhonynál is élénkül a forgalom, háromnegyed órás késedelem lehetséges. A román határszakaszon Nagylaknál szintén egy óra a belépés, de több másik átkelőnél is lehet számítani már fél órás várakozásra. A leghosszabb várakozás, két óra Ásotthalomnál van jelenleg Szerbia felől a rendőrségi határinfo szerint.