hirdetés

Igen olcsón megúszta az a férfi, aki most jogerősen 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélték, aki 2015-ben ütközött egy rendőrautóval, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről az Üllői úton. A rendőrautóban ülő két rendőr azonnal meghalt esélyük sem volt a túlélésre. Tényleg ennyit ér két rendőr élete négy és fél évet ? 

 

Mondhatni igen olcsón megúszta az a férfi, aki két rendőr halálát okozta és másik két személy súlyos sérülését még 2015-ben az Üllői úton. A férfi miután oltári nagy mixert csinált még vér sem volt a pucájában, hogy segítséget hívjon és megvárja a kiérkező rendőröket, hanem gyáva módon elmenekült és bújkált. Azonban hamar megtalálták az őt üldöző kopók. Az ámokfutó menekülése érthető volt, hisz piáson vezetett és úgy gondolta, ha időt nyer, akkor talán ez nem derül ki. Tévedett. Sajnos a felelőtlensége miatt két tehetséges rendőr halt meg értelmetlenül.

A Fővárosi Törvényszék leírása szerint 2015. február 7-én éjszaka a következő történt: a vádlott derült időben, aszfaltburkolatú úton, ittas állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül vezetett az Üllői úton, majd a Mikszáth Kálmán utca kereszteződésénél balra kívánt kanyarodni.

Szemből érkezett a kereszteződésbe – megkülönböztető jelzést még nem használva, de látható helyzetben – a rendőrautó közel 140 kilométer/órás sebességgel. A vádlott a kanyar ívét levágva szabálytalanul balra kanyarodott, és ekkor összeütközött a rendőrautóval, ami tovább sodródva egy szemből érkező, harmadik személygépjárműnek ütközött.

A balesetet okozó férfi segítségnyújtás nélkül tovább haladt. A rendőrautó sofőrje és utasa a helyszínen életét vesztette, a harmadik gépjármű sofőrje és utasa 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Első fokon a bíróság halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés és 4 rendbeli, a veszélyhelyzetet előidéző általi segítségnyújtás elmulasztása miatt 3 év 8 hónap börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat.

Az ítélettel szemben mind az ügyészség, mind a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Másodfokon a bűncselekmények tárgyi súlyát, az elkövetés körülményeit, a halmazatot, és azt a tényt is figyelembe vették, hogy a vádlott a cselekményt ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Ezért a törvényszék súlyosította a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés mértékét. Az ítélet jogerős – olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

(csákány-turi)