hirdetés

Menetrend szerinti autóbusz gázolt halálra egy kerékpárost Kiskunlacházánál. Az alkoholteszt alapján a sofőr ivott – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság . Az Esti Újság úgy tudja a sofőr hamarosan előzetes letartoztatásba kerülhet, ha a bíróság is ezt indokoltnak látja.

 

A rendőrségi közlemény szerint a 85 éves kerékpáros férfi Kiskunlacházán, a Balaton utcából az 51. számú főútra hajtott ki, amikor a Dömsöd felé közlekedő menetrend szerinti autóbusz elütötte, nem sokkal reggel 6 óra előtt.

A mentők megpróbálták újraéleszteni a biciklist, de nem jártak sikerrel, mert olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az utasokat nem szállító busz 46 éves sofőrjét a rendőrök megszondáztatták, kiderült, ivott, ezért őt kettős vérvételre előállították.

Az több mint érdekes, hogy a buszsofőr miképp tudta elkerülni a munka előtti szondáztatást, hisz ez évekig bevett gyakorlat volt a buszos cégeknél. Sajnos az 51-es számú főutat nem véletlenül nevezik halálútnak. Itt autóval is sokszor életveszélyes a közlekedés nem pedig biciklivel. A sávok keskenyek és baj esetén menekülni sem lehet nagyon hova. Aki teheti ezt az utat kerülje !!

A baleset körülményeit a Ráckevei Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja és egyben a vádhatósággal közösen kérik, hogy a buszsofőr vagy előzetes letartóztatásba, vagy házőrizetbe kerüljön.

( Turcsányi )