hirdetés

Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere az egyik kereskedelmi tévének azt mondta, nem örülne, ha a kormányhoz kerülne a Lánchíd, de megértené, ha végül ez történne. Azaz úgy tűnik a Lánchíd-ügyet és gumicsontot, mint politikai témát hamarosan bukja Karácsony Gergely főpolgármester, a kormány pedig megoldja a történelmi hídunk és jelképünk felújítását. Ami így el is fog készülni és nem a bukott Gyurcsány-kormány politikusainak az érdekkörét fogja gazdagítani, akiket mind mind komoly pozícióba tett Karácsony Gergely főpolgármester.

 

Tarlós István ex-főpolgármester szerint, nem csoda, hogy ilyen lépésben törik a fejüket a kormányban, és szerinte nincs számszerű ok Karácsony Gergelyék késlekedésére.

Fenti mondataiva Tarlós Hollik István pénteki kijelentésére reagált. A Fidesz kommunikációs igazgatója ugyanis bejelentette, hogy a kormány átveszi a Lánchíd felújítását, ha a főváros vezetése még sokáig késlekedik, „szerencsétlenkedik”.

Tarlós szerint a főváros részéről csak „a hókuszpókusz folyik, a panaszkodás, az egész egy mese”.

Tarlós István szerint csak a végtelenségig folyik a politikai vita; nem tényekről, számokról van szó.

A volt főpolgármester emlékeztetett Karácsony Gergelynek egy májusi mondatára, miszerint “ráér” a Lánchíd felújítása, mert vannak fontosabb dolgok.

Tarlós István szerint Karácsonyék egyszerűen nem akarták elkezdeni a felújítást, azzal kalkuláltak, hogy politikai szimpátiát váltanak majd ki mint Budapest védelmezői, ha folyamatosan csak arra panaszkodnak, hogy a kormány nem ad nekik pénzt a Lánchídra.

Azaz úgy tűnik Karácsonyék politikai gumicsontját, azaz a Lánchíd felújításának kérdését és a politikai mutogatást és témát bukják. Azaz a kormány maga oldja meg a kérdést, ami azért sem rossz ötlet, mert így a bukott Gyurcsány-kormány politikusai is hoppon maradnak, az üzleti köreikkel együtt és nem fognak pénzhez tuti a Lánchíd felújításából.

(Horváth Sz. )