hirdetés

Kaposvár 2,5 milliárd forintot költ a város útjainak és járdáinak felújítására az idén – tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

1242642454elkeruloutA közleményben Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert idézve azt írták: a somogyi megyeszékhely fejlesztését 2020-ig meghatározó, Németh István egykori polgármesterről elnevezett program 171 milliárd forintos keretéből finanszírozott beruházás részeként 24 utcában az út, 19-ben a járdák felújítására, máshol újak építésére, gyalogátkelők létesítésére, 164 parkoló kialakítására, rendőrlámpa telepítésére is sor kerül. A politikus jelezte, az önkormányzat 2013-ban kezdte el a város történetének legnagyobb útfelújítási programját. Eddig 4 milliárd forintot fordítottak az úthálózat és a járdák minőségének javítására.
A polgármesteri hivatal kitért arra is, hogy a napokban kezdődő újabb munkálatok miatt több helyen is lezárásokra kell számítani Kaposváron, a részletekről az önkormányzat, a városgondnokság és a kivitelezők folyamatosan értesítik a lakosságot.

(MTI)