hirdetés

Jön a szigor
2020-09-11 01:12

Végre Budapest is bekeményít. 8000 forintra bírságolhat a BKK-ellenőr, vagy épp a közterületi járőr, ha valaki nem vagy szabálytalanul viseli a maszkot a Fővárosi Önkormányzat döntése alapján. Bízunk benne beválik ez a szigor, bár azt nem tudni mi minősül szabályos vagy szabálytalan maszkviselésnek.

 

A Fővárosi Operatív Törzs tagjai keddi ülésükön konzultáltak Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökével arról, hogy milyen intézkedésekkel lassítható a járvány terjedése, mire kell kiemelt figyelmet fordítani a megelőzésnél, illetve tanulmányozták a kormány megrendelésére készült nyilvános elemzéseket.

Ezek nyomán a Fővárosi Önkormányzat a következő döntéseket hozta.

Budapest növeli a saját intézményeinek tesztkapacitását szociális intézményeiben, a hajléktalan ellátásban és az idősgondozásban.

Karácsonyék elrendelték a kötelező maszkviselést a piacokon, a fővárosi fenntartású kulturális intézményekben, a múzeumokban, a könyvtárakban, a levéltárban, a mozikban, a színházakban, a Fővárosi Művelődési Központban, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert zárt helyiségeiben,

A fővárosi vezetés mostantól elrendeli, hogy mostantól a BKK járatain a maszkot nem vagy szabálytalanul viselő utasok az utazásból történő kizárás mellett 8000 forint pénzbüntetéssel sújthatók. Persze az nagy kérdés, hogy mikor teszik közzé mi a helyes maszkviselés.

Láttunk mi már olyan bácsit, aki csak az orrára húzta fel a sebészeti maszkot. Persze ennek ellenkezője sem ritka, hogy a maszkot viselőnek az orra nincs elfedve. Nos egyik sem jó és egyik maszkviselési forma sem ér semmit.

( A.J.)