hirdetés

Gyönyörű lesz a Škoda hétszemélyes Kodiak szabadidőjárműve, amelyből idővel kisebb, ötüléses változat is készül majd. Most ezt képzelték el ügyes kezű grafikusok.

skoda terepjáró

Miután a cseh márka a közelmúltban hivatalosan is bejelentette, hogy 2016 vége előtt piacra dobja új, nagy szabadidőjárművét, friss információk láttak napvilágot a várhatóan Škoda Kodiak néven színre lépő modellről. Eddig úgy tudtuk, hétszemélyes lesz a VW-csoport MQB padlólemezére épülő típus, most azonban úgy tűnik, öt üléssel is árusítani fogják.

A Škoda sem akar lemaradni a szuper családi modellek versenyéből. Ezért színre lép a Kodiak. Az ötszemélyes SUV-piacot a csehek a Yetivel szinte lefedik, minden bizonnyal előbb a nagyobb, három üléssoros kivitel kerül először forgalomba. Ennek világpremierjét októberre ígéri a cseh gyár, a piaci bevezetésre még az év vége előtt sor kerül. A cseh škodás fórumról származó rajz nem ezt, hanem a lehetséges rövid tengelytávú, szabvány utasterű változatot mutatja be. A gigantikus kerekek rettentő sután mutatnak az autón, ezektől eltekintve viszont kifejezetten meggyőzően hat a dizájn – persze arra nincs garancia, hogy valóban így fog kinézni az autó.

A Škoda nagy erőkkel készül szabadidőjármű-kínálatának bővítésére. Ennek érdekében még az egyébként csak közepesen muzsikáló Roomstert is beáldozzák.

A Kodiak az MQB padlólemezen szokásos hajtásláncokkal: 1,6 és 2,0 liter közötti benzines és dízel turbómotorokkal, kézi vagy DSG váltóval, valamint első-, illetve összkerékhajtással lesz majd elérhető. A kategória népszerűségéből és árképzéséből adódóan a nagy SUV lehet az első hibrid Škoda, mégpedig a pletykák szerint dízel-elektromos konfigurációban.

(Forrás: Esti–Vezess)