hirdetés

Sok közúti balesetet, főként koccanásokat okozott az ónos eső Észak-Magyarországon. Nógrádtól, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéig több útszakasz is teljesen eljegesedett. Eger jégpálya lett.

 

A Nógrád megyei Hollókőn, még nem sokkal dél előtt is sózni kellett az utakat, hogy közlekedni lehessen. Egy buszsofőr azt mondta, hogy a főutakon jól lehetett akkor már járni, de több mellékúton csak nehézkesen lehetett haladni. Egy idős asszony zoknit húzott a cipőjére, így próbálta csökkenteni a csúszásveszélyt. Hollókőn a járdák is csúsztak a szinte láthatatlan jégtől.

Eger jégpálya lett. Szinte lehetetlen volt a közlekedés.

Miskolcon hajnali öt órától sózták az utakat, járdákat, de még ennek ellenére is sokáig kellett óvatosan közlekednie azoknak, akik kénytelenek voltak kimerészkedni.

Nyíregyházán sem volt jobb a helyzet. Itt is kora hajnalban kezdett először az eső, majd ónos eső esni.

A csúszós utakon a megszokotthoz képest több koccanásos baleset történt. Vagy épp árokba csúszott járművek sokaságával lehetett találkozni.

Az utakat sózták ugyan, de ennek hatására sokat várni kellett. A közlekedők dolgát nehezítette, hogy a reggeli munkakezdésre változtak meg a ország északi megyéiben a közlekedés feltételei.