hirdetés

Itt van az 500-as Abarth
2016-02-07 11:26

Szokatlan, de nagyon is aktuális modellel bővíti kínálatát az Abarth. Az 500X a cég egyik legnépszerűbb terméke lehet, hisz kicsi városi autó, de mégis terepjáró, és kétszáz paci van benne

fiat terepjáró

Amikor felmerült a pletyka, hogy a Fiat Chrysler csoport megépítené a Jeep Renegade SRT verzióját (Trackhawk néven), azt még elhessegettük azzal, hogy a túlmotorizált városi offroader biztos nem jön Európába. Most viszont nem csukhatjuk be a szemünket, a kétpetéjű ikerpár másik tagja, a Fiat 500X is sportos kiképzést kap, méghozzá az Abarthtól. Ráadásul mindez nem valamikor a távoli jövőben fog bekövetkezni: az Abarth 500X prototípusa a jelek szerint akár színre is léphetne, bár állítólag csak 2017-ben szándékozik bevezetni azt a Fiat.

Persze ne tévesszen meg senkit a szokásos álcafólia hiánya: itt ugyanis éppen a sportos kiegészítők elmaradása jelenti a leghatásosabb rejtőzködést. A végleges modell ennél minden bizonnyal jóval agresszívabban fog kinézni – hogy mennyire, azt a dupla kipufogóvég, az óriási keréktárcsák és a piros féknyergek már most érzékeltetik. A Fiat aligha variálja túl a motorizáció kérdését: a jolly joker 1,4-es turbómotort 200 lóerő körüli szintre húzzák fel, és már kész is a tökéletes családi jószág. Az Abarth 500X veszélyes ellenfele lehet a Mini Countryman JCW csúcskiadásának, de a Nissan Juke Nismótól is elhappolhat híveket a sportos apróság.