hirdetés

Itt az új kombi Corvette
2016-04-07 08:44

Érdekes lett a Corvette. Pár év késéssel, de végül elkészült a Callaway tuningcég által megálmodott kombi Corvette, az AeroWagen.

kombi corvette

A nyolcvanas-kilencvenes években volt a Dacia limuzintulajdonosok körében sláger a Polux által gyártott csomagtérfedél magasító, amelynek felszerelésével rögtön nagyobb lett a hátsó rész befogadóképessége. Nyugat-Európában például a Renault 25 vagy az első generációs Toledo alapján is készítettek ezzel a módszerrel kombikat, azaz a gyári csomagtérfedél rögzítési pontjaihoz olyan ajtót illesztettek, amely megváltoztatta a hátsó rész körvonalát.

Muszáj felhozni ezeket a példákat, mert a Callaway által készített AeroWagen nevű Corvette-átalakítás valójában nem más, mint a gyári helyére szerelt, más formájú karbon csomagtérfedél. Továbbra is használhatja a tulajdonos a targatetőt, és bármikor visszaállíthatja az eredeti állapotot a hátsó fedél cseréjével.

A Callaway önmagában kínálja az AeroWagen névre keresztelt csomagtérfedelet, tehát azt a Corvette- (455 LE) és Corvette Z06- (650 LE) tulajdonosok is kérhetik. Még nem árazták be az eredetileg 2 évvel ezelőttre ígért új Corvette-kivitelt, de már gyűjtik a megrendeléseket, és a negyedik negyedévtől már megkezdik a kiszállításokat, ha a kedves ügyfél igényli, Kaliforniában és Connecticutban akár a felszerelést is elvégzi majd a Callaway.

(Forrás: Automotor)