hirdetés

Itt az új Ferrari
2016-01-20 07:59

A kék-fehér-piros versenycsíkokkal ellátott California T egyfajta tisztelgés a 458 GT3 versenyautó tavalyi győzelme előtt, amit a 24-órás Spa-Francorchamps-i futamon zsebelt be.

Ferrari-Brüsszel

Ugyan a napokban zajló Brüsszeli Autószalon iparági szempontból kevésbé jelentős a frankfurti, a párizsi vagy a genfi társaihoz képest, viszont a helyi közönség vásárlóerejét jól mutatja, hogy a Ferrari a teljes modellpalettájával képviselteti magát az eseményen. És ha már ott vannak, akkor egy különleges szín-összeállítású California T modellel is készültek, amit a Ferrari Tailor Made részlege tervezett.

A Francorchamps Motors kereskedés által megrendelt autó a tavalyi 24-órás Spa-Francorchamps-i futamon diadalmaskodó 458 GT3 versenygép előtti tisztelgés, ezért kék-fehér-piros versenycsíkokkal látták el a külsejét, belül pedig igazi versenyhangulatot idéző Alcantara kárpit borítja a kormányt és az üléseket. Szintén a pályaversenyzés ihlette a pedálsort is, amely fekete színű alumíniumborítást kapott, illetve nem hiányozhat a díszplakett sem a műszerfalról.

A csíkos motorháztető alatt a 3,8 literes turbós, V8-as erőforrás lapul, amely változatlanul 560 lóerőt és 755 Nm maximális nyomatékot szabadít az aszfaltra a hátsó kerekeken keresztül.