hirdetés

Itt az elektromos Harley
2018-11-08 21:27

Itt az elektromos Harley. Ránézésre brutál, azaz hozta a Harley hagyományokat, de a hangja kérdés milyen lesz.

LiveWire 2018. Spain2014-ben már elkezdett felkészíteni minket a Harley-Davidson arra, hogy egyszer majd elektromos motorokat fog gyártani, és most ez az idő is elérkezett, bemutatták a LiveWire gyártásba kerülő változatát. Lehet, hogy a rajongók hiányolják majd a V-Twin jellegzetes hangját, de a gyártó azt ígérió, hogy az elektromos Harley-nak is lesz hangja, ami a sebesség növelésével fokozódik.

A stílusa mindenesetre nagyon rendben van, és a technikájára sem lehet panaszod. Az alumínium vázra épített motornak alacsonyan van a súlypontja, a futóműve állítható, a kerekeket Brembo fékek lassítják. A műszeregységet pedig érintőképernyő helyettesíti, ami nemcsak az adatokat mutatja, de zenelejátszóként is működik.

A pontos adatokat csak később árulja el a Harley-Davidson, de azt már most tudni lehet, hogy a LiveWire lítiumion akkumulátora otthoni konnektorról és utcai oszlopról is tölthető lesz.

2019-ben indul a gyártása, az Egyesült Államokon kívül Európában is elérhető lesz, de az elektromos Harley ára később derül csak ki.