hirdetés

Hivatalosan is megérkezett Európába a Kia óriási méretű pick-upja, amelyet magánszemélyek és cégek nem vásárolhatnak. Hadurak azonban minden bizonnyal igen. A terepjáró páncélozott és legfőképp katonai célokra alkalmas. Picit olyan hummeres lett, de ennek ellenére brutális a katonai remekmű.  

Kisa páncélozott Pick Up

Az Eurosatory kiállításon hivatalosan is bemutatkozott Eurórában a Kia KM1-es LTV (Light Tactical Vehicle) kategóriába sorolt harcjárműve, amelynek a fejlesztése 2011-ben indult, és az első példányokat 2015-ben rendszeresítette a megrendelő, a Dél-Koreai Hadsereg. Mostantól kezdve az európai haderők is vásárolhatnak a járműből, az Eurosatory 2016-os hadiipari kiállításon bemutatkozott az itteni megrendelőknek a jármű.

Több változatban készítik a független kerékfelfüggesztéssel, 225 lóerős V6-os dízelmotorral és 8 fokozatú automatikus váltóval szerelt járművet, szimpla vagy dupla fülkés (3-8 ülőhely) karosszéria, enyhén vagy erősen páncélozott utasfülke közül lehet választani, utóbbinál a fülke tetején fegyverek fogadására alkalmas lőállásokat is el lehet helyezni.A mobilitás biztosítása érdekében defekt esetén is járóképes abroncsokat kap a kisteherautó, a keréknyomást a fülkéből lehet állítani. Kiskereskedelmi forgalomba hozatalra már csak azért sem alkalmas a Kia KM1, mert a motorja csak az Euro 5-ös károsanyag-kibocsátási szintet tudja. Nem meglepő módon nem vállalnak 7 év garanciát erre a járműre.

(Forrás: AM)