hirdetés

Itt a GAZ csúcsverdája
2019-02-07 22:12

Újabb csodaverdát dobott piacra az orosz Gaz gyár. Plusz és mínusz ötven fokban is kiválóan teljesít, és akár luxuskivitelben is lehet rendelni a lánctalpas vízi verdát.

 

gazA GAZ 3409 Bobr speciális feladatok ellátására született, és annyira sikeres, hogy nem csak az oroszok használják.

A járművet természetesen igen zord természeti körülményekre tervezték, leginkább Szibéria fagyos területeire. Ennek megfelelően kiválóan lehet vele terepezni, sőt még vízre is bocsátható. A gyártó szerint a mászószöge akár 35 fokos is lehet, miközben még 25 fokos oldaldőlést is biztonságosan teljesít.

Amikor vízre kerül, nem a legfürgébb, de a 6 km/h-s utazósebességgel legalább átjutni vele még egy tavon is. Közúton sem a száguldásra való persze, és ott is csak 63 km/h-s maximális tempóra képes.

A járművet, mivel ilyen jó konstrukció, sikerült eladni a cseheknek is, akik a Magas Tátrában használják. A szerkezet többféle méretben is készül 4,5 métertől a 12 személyes 6,2 méter hosszúságig. Ennek arányában többféle motorral is kínálják, egy négyhengeres turbódízeltől kezdve, amely 2,8 literes, egészen a 4,75 literesig, amire talán szükség is lehet, mivel a jármű 4,2 tonnás.

A gyártó szerint -50 °C és +50 °C fok között tökéletes a jármű, amelyet akár luxuskivitelben is legyártanak, bőrülésekkel és egyedi navigációs rendszerrel.