hirdetés

Továbbra sem világos mi történhetett az orosz flotta zászlóshajójával a Moszkvával. Egy biztos elsüllyedt. Az ukránok szerint ők lőtték ki, az oroszok persze ezt cáfolják. Most egy fotó került elő a hadihajóról, amely valljuk be nincs jó állapotban.

 

Az oroszok állítják, hogy nem ellenséges támadástól robbant fel a hajó lőszerraktára. Ukrán források pedig arról írtak, hogy Neptun típusú rakéta találta el a Moszkvát.

Az áldozatok tekintetében is ellentmondóak az állítások: az oroszok szerint senki sem sérült meg a hajón tartózkodó ötszáz matróz közül.

Ennek azonban némileg ellentmond az a tény, hogy Oroszországban több olyan katonai gyászjelentés jelent meg, akik közül jó páran a Moszkván teljesítettek szolgálatot. Meg nem erősített hírek szerint az ukrán rakéta támadásnak negyvenhét orosz katona esett áldozatul.

 

A fotó rémisztően hasonlít a Moszkvára, bár nem árt gyanakodnunk, hisz ez az orosz háború legfőképp a dezinformáció háborúja. Nekünk csak egy valami fura, hogy nem látni a képen a Moszkva legendás ferde szögben épített rakétakilövőit, ami a hajó oldalsó részeire volt telepítve.

Mindenesetre az tény és ezt az oroszok sem tagadják a hajó elsüllyedt és a legénységet kimenekítették. Már, aki életben maradt.

(Csákány)