hirdetés

Itt a 31 milliós Skoda
2016-04-10 22:18

Mindössze 7 darabot készítettek a harmincas évek közepén az áramvonalas karosszériával ellátott Škoda Popularból, az egyiket árulják most 99 000 euróért.

veterán skoda

Az 1934-ben bemutatott Škoda Popular autójának köszönheti, hogy a piac – a Praga és a Tatra mögött – harmadik szereplőjéből két év alatt piacvezető lett, a típus 1946-os nyugdíjazásáig közel 20 ezer darabot gyártottak belőle, ami a gazdasági válság és a háború idején jónak számított.

A legtöbb Škoda Popular két- vagy négyajtós lépcsős hátú, esetleg kabrió vagy roadster karosszériával készült, és miután az 1936-os Monte-Carlo Ralin egy roadster kategóriagyőzelmet szerzett, készítettek egy 72 darabos Sport Monte-Carlo névre hallgató kupészériát is. A most Németországban eladásra kínált példány azonban megelőzi utóbbiakat.

A Sachsen Veteran cég egy első szériás, tehát 1934-ben gyártott Sport Aerodynamic kupét kínál eladásra, ennek különlegessége, hogy mindössze 7 darabot gyártottak belőle. Amennyire a fényképek alapján meg lehet ítélni, a 44 lóerős motorral szerelt autót valamikor felújították, a karosszéria és a belső tér is tökéletes állapotúnak tűnik – ha megőrzött autó lenne, az ára is magasabb lenne.

Nincs akadálya annak, hogy az új tulajdonos, aki kifizeti  a Skoada Popular Sport Aerodynamic 99 ezer eurós, azaz közel harmincegymillió forintos vételárát, nyugodtan használja a kocsit, a műszaki alapot biztosító autó nagy darabszámban készült, az alkatrészellátás ennek megfelelően jónak mondható.

(Forrás: AM)