hirdetés

Öt helyszínen csaptak le a rendőrök unokázós csalókra, akik több millió forintot csaltak ki az idős sértettektől. Az akcióban több mint száz rendőr vett részt és sikeres volt. A bíróság a banda tagjai közül három gyanúsított esetében elrendelte az előzetes letartóztatást.

 

A TEK kommandósainak kellett letepernie azokat a csalókat, akiket azzal gyanúsítanak, hogy időseket fosztottak ki Pápán és Győrben. A bandának az egyik idős asszonyt olyan mértékben sikerült átvernie, hogy azonnal átadott a csalóknak másfél millió forintot.

Az elkövetők idős emberektől csaltak ki különböző indokokkal, legtöbbször a sértettek unokáinak kiadva magukat, azzal hívták fel őket, hogy balesetet szenvedtek és pénzre van szükségük. A fenti történetet előadva több millió forintot csaltak ki áldozataikból.„ -részletezte a történteket Tóth Gabriella, a megyei RFK szóvívője.

Pápán és a Balaton mellett is egy balestre hivatkozva szereztek meg milliókat két idős embertől. A nyomozásban csaknem 100 rendőr vett részt. Néhány nap alatt azonosították a feltételezett elkövetőket, majd saját otthonukban csaptak le rájuk. Az egyenruhások a házkutatáskor iratokat, telefonokat és nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le.

A banda tagjai, amennyiben bebizonyosodik a bűnösségük, úúgy 5 év büntetést is kaphatnak, mert idős embereket vertek át.

A rendőrség három férfit vett őrizetbe a bűncselekmények gyanúsítottjaként és indítványozták a bíróságon az előzetes letartóztatásukat, amelyet el is rendelt a talláros testület.