hirdetés

A Szlovák WTCC Nagydíj első futamán Michelisz Norbert a hetedik helyről indult. A magyar pilóta rajtja nem sikerült túl jól, de a verseny során taktikusan versenyzett. Michelisz a második futamon a negyedik helyről indul. Így minden esély megvan, hogy ismét dobogós helyen végezzen a magyar hondás fiú.

michelisz-wtcc

A Szlovák Nagydíj időmérőmérő edzésén Michelisz Norbert a negyedik helyet szerezte meg. A magyar pilóta az idénynyitó Francia Nagydíjon mindkét alkalommal a harmadik helyen végzett.  Az első futamon a fordított rajtsorrend miatt Michelisz a hetedik helyről indult. A rajtot nem kapta el jól Michelisz, az első kanyarban ráadásul a külső ívre szorult, így egy helyet vesztett.  A mezőny első nyolc autója a futam első felében elszakadt a mezőnytől, az élen Bennani, Monteiro és Huff állt, mögöttük leszakadva jött Tarquini, Muller, Lopez, Bjork és Michelisz.

A 7. körben két előzés is történt, Lopez Muller mellett ment el, míg Michelisz Norbert Bjorköt hagyta le. A magyar pilóta ezzel már a hetedik helyen volt, de egy szép manőverrel majdnem a két gyári Citroënt is megelőzte. A dupla előzés ugyan nem jött össze, de Muller mellett elment a magyar pilóta, aki így hatodik lett.

Az élen is történt előzés, Monteiro elment Bennani mellett. Ficza Ferenc fél perccel lemaradva a 17. helyen autózott a Zengő Motorsport autójával, de a Honda a 10. körben kigyulladt, és kiesett.

A WTCC szlovákiai futamának végeredménye:

Michelisz az összetettben a negyedik helyen áll 40 ponttal, az első két helyen is Honda áll, így szinte biztos, hogy a jövő héten a Hungaroringre pluszsúlyt kapnak.

Michelisz a második futamon a negyedik helyről fog indulni,

(Forrás: Faktor)