hirdetés

Újra színre lép a Cobra. De csak pár darab készül belőle. Több mint fél évszázados, de gyári új V8-as motorokkal készítik el Nagy-Britanniában a régi-új Cobrákat.

ac-cobraAmíg a Shelby American által készített „eredeti” Cobráknál azért hellyel-közzel modern anyagokat is használnak, a brit AC Heritage az eredeti szerszámok és tervek alapján az 1962-es évjáratú autó tökéletes másolatait fogja megépíteni – írta a brit Autocar.
Noha Nagy-Britanniában készítik el a kilenc új autót, azzal tisztában vannak, hogy az igazán fizetőképes piac az Egyesült Államokban van, így mindet balkormányos változatban építik meg, a pontos név AC Cobra Mk1 260 Legacy Edition lesz. Adók nélkül félmillió font lesz a vételár, ennek ellenére nem teljesítenek egyedi kívánságokat, két szín lesz választható, az eredeti kék, amellyel a prototípus elhagyta az üzemet, illetve az a sárga szín, amelyre a Shelby American átfényezte az autót az USA-ban megtartott közúti tesztelés során – azért kerítettek sort erre, hogy a „jól értesültek” azt higgyék, több autót is próbálnak.

Hármasával gyártják majd le a John Tojeiro által készített terveknek megfelelően az új AC Cobrákat, a munka az év vége felé kezdődik. Alan Lubinsky, az AC márka tulajdonosa arra különösen büszke, hogy sikerült gyári új, 1962-ben gyártott Ford V8-as motorokat szerezni az újragyártáshoz, szóval nem felújított blokkok kerülnek a motortérbe, hanem olyanok, amelyeket Carrol Shelby is használt 54 évvel ezelőtt.

(Forrás: AM)