hirdetés

Ismét bajban van a pécsi tömegközlekedési vállalat. Utoljára akkor működött és kezdett helyre állni a buszos cég, s voltak a sofőrök valamelyest elégedettek mielött az ex-Fideszes polgármester Páva Zsolt el nem vette az addig a kínai állam érdekébe tartozó magáncéget. 2010-ben jöttek volna az új Ikarusz tervek alapján készült kínai buszok. Ráadásul a kitett kínai irányítás alatt álló cég külön figyelt a sofőrök kérésére.
Hiába próbálkoznak, továbbra sem találnak tárgyalópartnert a pécsi önkormányzat tulajdonában lévő Tüke-busz dolgozói. Novemberben tudtak utoljára tárgyaló asztalhoz ülni a pécsi helyi járatú buszok vezetői az önkormányzattal, hogy egyezkedjenek az általuk kért 25 százalékos béremelésről. Azóta nem sikerült megállapodni, ezért a szakszervezet felmérést készített egy esetleges munkabeszüntetésről.

Raposa Gábor, a Szolidaritás Autóbusz Szakszervezet alelnöke az ATV Híradójának azt mondta: az aláírásgyűjtés még tart, eddig a gépkocsivezetők mintegy fele biztosította támogatásáról a szakszervezetet egy esetleges sztrájkkal kapcsolatban.