hirdetés

Újabb érthetetlen mutyi Piliscsabán. Bár a lepukkant  „halas” megállót nemrég a helyi civilek és a Kutyapárt aktivistái meseszéppé varázsolták, most a település erős embere inkább négymillióért lebontja, és újat építtet helyette az önkormányzat Mészáros Lőrincék cégével. Nem tudjuk a halas látványt nem kedvelt-e a helyi polci Farkas András vagy a baja az volt, hogy ingyen szépítették meg a bizarr állapotban lévő megállót a helyi civilek és a kutyapártosok. Az tény, hogy amit a polci nem tudott ingyen megcsinálni az legalább jó sok pénzébe kerül a helyi szavazóknak. Adódik a kérdés kell-e ilyen városvezető aki csak pénzből tud bármit megoldani. 

 

„Újabb végtelenül hasznos és értelmes pénzköltés” – címmel rakta ki a Facebookra a Kutyapárt, hogy Piliscsabán, Farkas András KDNP-s polgármester előterjesztésére megszavazta az önkormányzat, hogy bontsák el kétmillió forintért a két halas megállót, amit egyébként a helyi polgárok állhatatos munkájával varázsoltak ilyenné, és építsen helyette egy újat a Nyerges Zsolt és Mészáros Lőrinc tulajdonában levő Publimont kft.

Mint írják, a “tereprendezés” négymillióba kerül, ugyanakkor a Publimont ingyen építi a megállót, cserébe kiteszi rá a reklámfelületeit sok éven át, amiért viszont a város nem fog egy fillért sem kapni.

Mindez már csak azért is szomorú, mert a mostani megállóval semmi baj nincs, leszámítva persze hogy nem lehet rajta a pénzünkből kormánypropaganda. és úgy tűnik, a helyiek eléggé megszerették a “halas” megállót – írják.

Az ügyben indult egy petíció is. Ebben azt írják többek közt:

„A buszmegállók felújításában résztvevő piliscsabai polgárok munkájának lebecsülése volna ezen buszmegállók átépítése. A megállókat díszítő grafikák egyébként szellemi termékként jogvédettek, önmagában ezért is meg kell akadályozni ezek tönkretételét. Ez a két megálló sokkal jobban védi egyébként az utasokat az esőtől és a széltől, mint a másutt felállított új megállók. Nem kívánjuk elemezni, hogy ezt a döntést milyen politikai meggondolások mentén hozták meg a döntéshozók, ez egyébként is mellékes. Adva van két megálló, amelyet a piliscsabaiak szeretnek, értük sokan megdolgoztak, ezért követeljük, hogy az Önkormányzat a Klévíznél található megállókat jelenlegi, felújított állapotukban tartsa meg.”

A megállót tavaly újították fel, előtte egy koszos, szemetes, összefirkált megálló volt.